BornInHell

| Subject: Метал музиката во Македонија 28th September 2008, 19:36 | |
| Колку често се спомнува името МЕТАЛ(се мисли на музика) во Македонија, колку е застапен во нашиве краишта, дали сте или против овој вид на музика(и зошто), што знаете за него,од каде ја пронаогате оваа музика, кога првпат слушнавте за неа и слично... -очекувам ваши размислувања... -НАПАЃАЈТЕ ФОРУМЏИИ  |
|
Lord_Of_Dead
 | Subject: pa vaka sea cedo bozjo 28th September 2008, 21:34 | |
| jas metalot go najdov u reka od edna ripka i na kraj ja izediv i stanav metallec Hah mala sega znaci vaka Jas metal pocnav da slusam od moeto vtoro odelenie poso bratuced mi slusase i stanav metalec i mislam mnogu mi se svigase muzikata i zemav da sviram gitara i na kraj stanav gitarist |
|
Death_Knight

| Subject: Re: Метал музиката во Македонија 28th September 2008, 21:40 | |
| Епа вака сеа...  Во последно време, според мене (не сум нормален еј, дури и рима фатив  ) нашава метал помладина е во се поголем број, што е доста добро. Јас лично неам ништо против кој било стил и правец во музиката, но јас лично сум определен за овој и тоа е тоа... Во последно доста слушам viking/folk metal, но не ги замерувам и оние правци што вонглавно ги слушав како : progressive, power, heavy итн. Најчесто музикава т.е бендојте ги откривам на оваа архива http://www.metal-archives.com/ која што е доста ценета, и посетувана од голем број на metalheads. Иначе метал слушам од негде ко бев седмо одделение, тогаш во јаки филмој бевме (чизма, војнички пантолони, маица од некој бенд, кожно палто... лудници)  |
|